Over ons

 

SAM_0719

Alja Spaan (Sint Pancras, 1957), schrijver.
Tot 1 januari 2013 was zij tevens atelierhouder van Atelier9en40, een huiskameratelier dat in 7 ½ jaar tijd talloze exposities, kunst- en poëziemiddagen, workshops en lezingen in Alkmaar organiseerde. Daarbuiten organiseerde zij Alkmaar Anders, literaire bijeenkomsten bij en met Galerie KNH en was zij betrokken bij de Haarlemse Dichtlijn.

Ze schrijft sinds haar elfde dagelijks, zowel proza als poëzie. Op haar blog aljaspaan.nl publiceert ze elke dag een nieuw gedicht.
Ze is redacteur bij het poëzie e-magazine Meander, medewerker bij het Nederlands Dagboekarchief en werkend lid van het Kunstenaars Centrum Bergen. Naast het schrijven hield ze zich bezig met kunst-en filmprojecten.
Werk van haar verscheen in literaire tijdschriften als de Revisor alsook in verzamelbundels. Bij de Turing eindigde zij in 2015 op de tweede plaats.
Januari 2017 debuteerde zij met haar 4e gedichtenbundel (uitgeverij Watervis, onder de titel Misschien moet alles eerst op tekening hersteld). Uitgever In de Knipscheer is bezig met de volgende bundel(s).

Alja Spaan is ook te vinden op Facebook, LinkedIn, Soundcloud, YouTube.

 

 

Jeroen van der Ham is vanaf april 2013 eigenaar van Grand Café Koekenbier, een uitdaging die hij samen met zijn vrouw Beth durfde aan te gaan. Jeroen heeft een goed ontwikkeld intuïtie voor kansen en mogelijkheden, waarbij hij steeds op zoek is naar de synergie tussen verschillende partijen, en de verrijking vooral op het maatschappelijk en culturele vlak wil bewerkstelligen.

Beth en Jeroen hebben elkaar ontmoet in Sri Lanka, alwaar Jeroen bezig was om woningen te (her)bouwen na de vernielende Tsunami van 2004. Beth was daar vanuit haar theaterachtergrond, waarbij ze de kinderen meenam in een belevenis met fantasie, muziek, spel en dans. Beth is Engelse en Jeroen reisde met haar mee naar Engeland, waar zij vijf jaar woonden, waarna zij met hun kinderen naar Alkmaar zijn verhuisd.

Jeroen met zijn talent voor het benutten van mogelijkheden, gecombineerd met Beth haar creatieve talenten, en hun gedeelde doel om partijen te verbinden, hebben geleid tot een bruisende locatie, waar menigeen nu al enthousiast over is. Grand Café Koekenbier, een historisch etablissement, is nieuw leven ingeblazen en is met behoud van het integere karakter, klaar voor het nieuwe culturele seizoen.