Boekverfilming van de Maand: Oktober

Alice in Wonderland is een film van Tim Burton die in 2010 werd uitgebracht. Het gaat om een verfilming van de boeken Alice’s Adventures in Wonderland en Through the Looking Glass van schrijver Lewis Carroll.
De hoofdrollen worden vertolkt door Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter. De film werd in 3-D vertoond en is een combinatie van live-action en motion capture. De film kwam tevens 2-D uit. De film won twee Oscars tijdens de 83ste Oscaruitreiking, voor beste Art Direction en beste kostuums

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse diaken (dus geen priester) in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus maar hij is vooral bekend geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan het Christ Church College. Later werd hij daar ook lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford waar hij ook begraven werd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.