oktober 28, 2018

dichtdruk

 

Het project dichtdruk ontstond uit een al jarenlange behoefte van het Grafisch Atelier en Bibliotheek Kennemerwaard om te komen tot een samenwerking van tekst en beeld, een perfecte combinatie van verschillende disciplines. Aan het literair platform Reuring werkt medewerking gevraagd.
Het Grafisch Atelier zocht de kunstenaars, Reuring de dichters en middels een speeddate werden vervolgens acht verkozen kandidaten uit beide groepen aan elkaar gekoppeld. Alle zestien bevinden zij zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd.
Twee jaar lang presenteert ieder kwartaal één duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo’s bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp of werkwijze. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.
Tijdens de Reuringbijeenkomsten in Grand Café Koekenbier zullen de duo’s iedere samenwerking presenteren. Ook zullen er een aantal overzichtsexposities komen in danwel de bibliotheek danwel op het Grafisch Atelier.

De volgende koppels ontstonden:

Dichter x Kunstenaar
Joris Miedema x Piet Lont
Inge Bak x Nicola Kloosterman
Elly Stolwijk x  Jules Kockelkoren
Elly de Waard x Nikkie Wester
Elbert Gonggrijp x Gerben Hermanus
Demi Baltus x Mirjam Oosterbaan
Martin Wijtgaard  x Charlotte Samuels
Alja Spaan x Niels Zwirs

Van de presentaties wordt het publiek middels persberichten, Facebook (Reuringpagina), website Reuring, Alja Spaan en Grafisch Atelier op de hoogte gehouden.