maart 23, 2015

Over ons

Alja Spaan (Sint Pancras, 1957), schrijver.
Tot 1 januari 2013 was zij tevens atelierhouder van Atelier9en40, een huiskameratelier dat in 7½ jaar tijd talloze exposities, kunst- en poëziemiddagen, workshops en lezingen in Alkmaar organiseerde. Daarbuiten organiseerde zij Alkmaar Anders, literaire bijeenkomsten bij en met Galerie KNH en was zij betrokken bij de Haarlemse Dichtlijn.

Ze schrijft sinds haar elfde dagelijks, zowel proza als poëzie. Op haar site publiceert ze elke dag een nieuw gedicht.
Ze is coördinator en redacteur bij het literair e-magazine Meander, voorzitter van de Stichting Literatuursite Meander en medewerker bij het Nederlands Dagboekarchief.
Ze is ook betrokken bij dichtdruk, een samenwerking tussen Grafisch Atelier en Bibliotheek Kennemerwaard. De combinaties kunst en gedichten worden in speciale afleveringen van Reuring gepresenteerd. Vanaf januari 2020 gebeurt dit in Bibliotheek Kennemerwaard, centrum. En nee, ze wil geen stadsdichter worden, november 2021 bedankte ze voor de voordracht daartoe.

Werk van Alja Spaan verscheen in literaire tijdschriften als de Revisor alsook in verzamelbundels. Bij de Turing eindigde zij in 2015 op de tweede plaats. Januari 2017 debuteerde zij met haar 4e gedichtenbundel (uitgeverij Watervis, onder de titel Misschien moet alles eerst op tekening hersteld). Uitgever In de Knipscheer kwam oktober 2018 met haar volgende bundel onder de titel tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid.
November 2021 verscheen Losse honden bij uitgeverij Aspekt.

Ze is ook te vinden op Facebook, LinkedIn, Soundcloud, Vimeo en YouTube.

Reuring is Alja Spaan, zij kiest de optredens en verzorgt alles daaromheen. Tot 1 december 2019 maakte Reuring gebruik van Grand Café Koekenbier, vanaf januari 2020 is Reuring welkom in De Sociëteit.

De prachtige posters van Reuring worden iedere keer verzorgd door poet Helle van Aardeberg.