Boek van de Maand: April 2016

Herbjørg Wassmo, Honderd jaar

In de roman Honderd jaar vertelt Herbjørg Wassmo het verhaal van haar overgrootmoeder Sara Susanne, haar grootmoeder Elida en haar moeder Hjørdis. Een verhaal over hun levens, de mannen die ze wilden en de mannen die ze kregen, en over de kinderen die ze baarden.
Het is ook het verhaal van een meisje dat zich altijd moet verstoppen voor hem. Een meisje dat precies honderd jaar na de geboorte van haar sterke overgrootmoeder Sara Susanne ter wereld komt.

 

“Hier zien we een verhaal, een motief, geweldige dialogen en verder alles wat een lezer zich kan wensen. (….) Een historische roman die de lezer bij de keel grijpt en niet meer loslaat.”  Bergens Tidende over Honderd jaar

 

Herbjørg Wassmo (Noorwegen, 1942) is een uitzonderlijk vertelster. Haar boeken werden tot ver buiten Scandinavië bestsellers en zijn meerdere malen bekroond.
Hoogtepunt was de toekenning van de Literatuurprijs van de Noorse Raad. Bij De Geus verschenen eerder De Dina-trilogie, De Tora-trilogie, de novellenbundel Het motief en de romans De zevende ontmoeting, Sanne en Een glas melk.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.