Boek van de Maand: Maart 2017

Sjoerd Kuyper, Alleen mijn verhalen nam ik mee, uitgeverij Leopold, 1998

Sprookjes zijn net liedjes. Het lijkt altijd of ze gaan over iemand die je kent. En meestal ben je dat zelf. Verlangde jij nooit naar het eeuwige leven? Of naar een land dat helemaal alleen van jou is? Ben jij nooit zo bang geweest dat je wilde vluchten, ver, ver weg? Heb je nooit gezocht naar een plek waar het altijd veilig is? En ben jij nooit zo verliefd geweest dat je je lief wilde volgen, desnoods naar het einde van de wereld….?

Over al die dingen, en nog veel meer, gaan de verhalen in dit prachtige (kinder)boek van Sjoerd Kuyper die naast films en boeken voor zowel kinderen als volwassenen heel veel gedichten heeft geschreven. Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 1952) won talloze prijzen waaronder de Zilveren en Gouden Griffel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.