Reuring op tournee

 

We hebben inmiddels een vaste kring bezoekers maar willen ook graag eens op reis, dat hoeft echt niet ver.
Misschien zijn er plaatsen, instellingen, organisaties, theehuizen, familiefeesten of vergaderingen, scholen, kantoren en boomhutten die – met haar bezoekers of bewoners, leden of medewerkers – onderhouden willen worden in poëzie of proza. Misschien kunnen we naast vermaak (en reuring) troost bieden aan diegenen die niet in staat meer zijn zelf te lezen, misschien kunnen we onze liefde voor taal delen teneinde nog meer contact te leggen.
Wij denken aan uitwisseling met andere podia maar ook aan één-op-één contact of kleine groepjes en willen naast onze voordracht behulpzaam zijn met het op papier zetten van brief of wens, levensverhaal of liefdesverklaring en doen dit op vrijwillige en regelmatige basis. Maar alleen luisteren is ook goed!
Dichters die meewillen moeten hun koffers pakken!

Het voorleesproject:
We willen ook graag bij u langskomen. Misschien zijn er bewoners in uw instelling, bezoekers van uw vereniging, leden in uw bestand die van gedichten houden maar ze zelf niet meer (kunnen) lezen, een lievelingsboek kennen dat ze nooit meer ter hand (kunnen) nemen, de krant missen, uitleg willen over een bepaalde tekst of graag willen praten naar aanleiding van een bepaald citaat, een artikel in een blad, een herinnering aan een vers. Alleen luisteren is ook voldoende, alleen praten mag ook!
In taal schuilt een bijzondere kracht en woorden kunnen uitermate troostend zijn, met taal bereiken wij elkaar.
Wij komen graag voordragen of voorlezen. Wij denken aan één-op-één contact maar kleine groepjes of een middag op grotere schaal kan ook. Natuurlijk willen wij ook uw suggesties horen. We doen dit vrijwillig en serieus en op regelmatige basis.
Dichters die willen helpen moeten hun keel schrapen!

 

(reisplannen en project in juni geintroduceerd bij dichterscollectieven, scholen, instellingen, wijkorganen in onze gemeente en nog heel veel anderen; in oktober gaan we met het voorleesproject van start bij Stichting Niko in Alkmaar)

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.