Boek van de Maand: April 2018

Marilyn French, Her Mother’s Daughter, vertaald tot Haar moeders dochter, door Piet Verhagen

Deze roman uit 1987 overtreft alle eerdere boeken van Marilyn French. Het is een eerlijke en aangrijpende roman van deze tijd, handelend over de wezenlijke en onontkoombare band tussen moeders en dochters. In dit geval vier generaties moeders en dochters uit een Amerikaans-Poolse immigrantenfamilie. Ervaringen die elke moeder en elk kind zal herkennen afgezet tegen het gevecht van armoede, liefdeloosheid, eenzaamheid, traditionele en moderne rolpatronen.

Marilyn French schreef eerder The Women’s Room, waarmee ze in 1977 wereldberoemd werd. De roman werd een literair boegbeeld van de tweede feministische golf. Dit boek werd gevolgd door The Bleeding Heart in 1980 en vele anderen.

French (1929-2009) was een Amerikaans schrijver en feminist.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.