Boek van de Maand: Juni 2020

Il guardiano della collina dei ciliegi, Franco Faggiani,
vertaald door Saskia Peterzon-Kotte tot Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween,
Signatuur 2020

Een ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt.

Shizo groeit aan het eind van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Olympische Spelen van 1912 in Stockholm. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en kan de marathon niet uitlopen.

Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

 

Franco Faggiani woont in Milaan en is van jongs af aan journalist. Hij werkte als verslaggever in de meest kritieke gebieden van de wereld, schreef over economie, het milieu, sport en recent over eten en wijn. Faggiani schreef eerder sportboeken, biografie├źn en essays en wisselde zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen. Tussen twee werelden is zijn debuutroman.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.