Boek van de Maand: Oktober 2022

Wait until spring, Bandini, John Fante
vertaald tot Wacht tot het voorjaar, Bandini, door Mea Flothuis, Meulenhoff, 2013

 

De hoofdpersonen van Wacht tot het voorjaar, Bandini, zijn de jongen Arturo Bandini en zijn familie, die een hopeloos leven leiden in een stadje in Colorado. Arturo’s vader, de Italiaanse immigrant Svevo Bandini, is voortdurend vervuld van grootse plannen, aar de gaten in zijn schoenen echter niet mee te dichten zijn. De rusteloze Svevo loopt zelfs weg om een relatie te beginnen met een welgestelde weduwe, maar die is slechts van korte duur en Svevo keert gedesillusioneerd naar huis terug.

Met veel humor, oog voor trafiek en emotionele betrokkenheid beschrijft Fante een kleine groep ontheemden die op vreemde bodem door het leven stuntelt.

De oorspronkelijke uitgave komt uit 1938. Een eerste Nederlandse vertaling uit 1985.

John Fante (1909-1983) was een Amerikaans schrijver van Italiaanse komaf, en een tijdgenoot van o.a. William Faulkner en Scott Fitzgerald. Hij schreef korte verhalen, romans en filmscenario’s. Pas laat in zijn leven werd hij echt ontdekt. Wait Until Spring, Bandini en Ask the Dust zijn beide succesvol verfilmd.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.