Boek van de Maand: December 2022

Great Circle, Maggie Shipstead
vertaald tot De grote cirkel, Marion Drolsbach en Lucis Schaap, Meulenhoff 2022

 

‘Je leest De grote cirkel om die twee adembenemende levens, om de superieure stijl, om de ontroerende, gelaagde beschrijvingen van vriendschap en andere soorten liefde. En om de fantastisch gedoseerde details over de geschiedenis van de luchtvaart en van de Verenigde Staten’.  NRC Handelsblad

Maggie Shipstead ontving voor haar werk de Dylan Thomas Prize en heeft de L.A. Times Book Prize for First Fiction gewonnen. Ze schreef voor onder meer The New York TimesThe Washington Post, The Guardian en The Wall Street Journal. Voor De grote cirkel reisde ze naar Nieuw-Zeeland, waar ze geïnspireerd raakte door het beeld van Jean Batten, de eerste piloot die solo van Engeland naar Nieuw-Zeeland vloog.
Great circle is de 3e roman van Shipstead, genomineerd voor The Bookers Prize en The Women’s Prize.

Het boek kent twee verhaallijnen. De eerste en fascinerendste handelt over de (fictieve) vrouwelijke pioniervlieger Marian Graves. Haar avontuurlijke leven begint als zij in 1914 van een zinkende oceaanstomer wordt gered en eindigt (zo lezen we al aan het begin vanNa de romcom Seating Arrangements en haar roman over de balletwereld Astonish Me is Great Circle de derde roman – en de eerste Booker-nominatie – van de Amerikaanse schrijver Maggie Shipstead. Het boek kent twee verhaallijnen. De eerste en fascinerendste handelt over de (fictieve) vrouwelijke pioniervlieger Marian Graves. Haar avontuurlijke leven begint als zij in 1914 van een zinkende oceaanstomer wordt gered en eindigt (zo lezen we al aan het begin van de roman) wanneer ze vermist raakt tijdens haar ‘grote cirkel’ zuid-noord-zuid rond de aarde, over beide polen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.