Boek van de Maand: Mei 2015

‘Dit zijn de namen’, Tommy Wieringa

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf.

‘Het is Wieringa’s grote verdienste dat hij de eerste internationale romanschrijver is die erin slaagt het lijden van vluchtelingen en hun hoop op een waardiger leven te laten zien.’ (Corriere della Sera)

‘Dit zijn de namen is een boek waarin stilistische bravoure, filosofische diepgang en aforistische kracht gepaard gaan met een hecht getimmerde compositie. Een donkere roman over migratie en godsdienst die tegelijk licht is, want gemaakt van lenige, sierlijke taal.’ (Juryrapport Libris Literatuur Prijs)

 

Tommy Wieringa is de auteur van de bestsellers Joe Speedboot en Caesarion.
Dit zijn de namen werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de Prijs van de lezersjury van de Gouden Uil. De rechten werden aan tal van toonaangevende buitenlandse uitgeverijen verkocht.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.