Boekverfilming van de Maand: Mei 2015

The Prize Winner of Defiance, Ohio‘  van Terry Ryan, verfilmd door Jane Anderson

 

Verfilming in 2005 van het autobiografische boek van Terry Ryan uit 1998 over haar ouderlijk gezin waarin de moeder haar gezin met tien kinderen en alcoholische echtgenoot in leven houdt door het winnen van prijsjes. Een sobere uitvoering met prachtige beelden van de vijftiger jaren waarin de rol van de vrouw (en de instelling van de moeder in dit geval) tenenkrommend maar bewonderenswaardig wordt gedragen. Het kind dat later de schrijfster werd wijst de moeder op mogelijk spijt van haar keuze maar moeder stelt dat die er niet is en dat zij moet kunnen vergeven, ‘Alles wat je worden wilt, is mogelijk’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.