Boekverfilming van de maand: Oktober 2015

The Graduate, roman van Charles Webb, verfilming in 1967 door Mike Nicols.

The Graduate (1963) betekende de doorbraak van acteur Dustin Hoffman en leverde Anne Bancroft een Oscarnominatie op. De film dankt zijn bekendheid ook aan de muziek van Simon and Garfunkel. Het nummer Mrs. Robinson werd een hit na het uitkomen van de film. In 1996 werd The Graduate geselecteerd om geconserveerd te worden in the U.S. National Film Registry. De film staat op de 19e plaats van films met de meeste inkomsten in de VS en Canada.

Regisseur Mike Nichols stond er op dat het duo Simon & Garfunkel de muziek voor de film zou maken. Producer Lawrence Turman sloot een contract met Paul Simon voor drie nieuwe liedjes voor de film. Simon had echter weinig tijd. Hij was constant op tournee met Art Garfunkel en toen de film bijna klaar was, had hij nog maar een liedje geschreven. Twee nummers die Simon eerder had aangedragen Punky’s Dilemma en A Hazy Shade of Winter waren door Nichols afgewezen. Nichols smeekte Simon om een extra liedje voor de film. Om Nichols tegemoet te komen speelde Simon een liedje dat hem de laatste week door het hoofd speelde. Het liedje had de werktitel “Mrs. Roosevelt” en ging overEleanor Roosevelt. Simon mompelde iets over Joe DiMaggio en hoorde Nichols plotseling roepen dat hij de titel moest veranderen in Mrs. Robinson. In de film zingen Simon and Garfunkel overigens alleen het refrein. De muziek van de film was erg populair en verdreef zelfs het White Album van de The Beatles van de eerste plaats.

De roman van Charles Webb (San Francisco, 9 juni 1939) kwam uit 1963. Het is zijn bekendste werk.

(Wikipedia)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.