Boekverfilming van de Maand: Januari 2016

Enchanted April is een filmbewerking van het boek van Elizabeth von Arnim uit 1922 door Mike Newell in 1991.

De roman vertelt het verhaal van  vier heel verschillende vrouwen in het Engeland van 1920, die op vakantie gaan in Italië. De vrouwen die elkaar nog nooit gesproken hebben, maken kennis na het lezen van een advertentie in de krant en vertrekken naar een klein middeleeuws kasteel voor de maand april. Daar blijken ze overeenkomsten te hebben in de zin dat ze allemaal ongelukkig getrouwd zijn en herontdekken ze hoop en liefde met behulp van elkaar en de rustige schoonheid van hun omgeving.

De film werd opgenomen in hetzelfde kasteel waar de auteur van het boek verbleef in de jaren 1920 en kreeg twee Golden Globe Awards.

Het boek werd in 1925 al op Broadway opgevoerd en reeds in 1935 verfilmd. In 2003 kwam het als toneelstuk opnieuw op Broadway en in 2010 werd er een musicalversie van gemaakt. In 2015 werd het als serie op de BBC gebracht.

Elizabeth von Arnim (31 augustus 1866 – 9 februari 1941), geboren als Mary Annette Beauchamp, was een Australische romanschrijver. Ze schreef ook onder het pseudoniem Alice Cholmondeley.

Het genoemde werk is misschien wel de lichtste en meest uitbundige van haar romans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.