Boekverfilming van de Maand: Februari 2016

Restoration is een historisch drama, verfilmd in Wales in 1995 door de Amerikaan Michael Hoffman, en werd gebaseerd op het boek Restoration van Rose Tremain. De film won twee Academy Awards.

De roman werd geschreven in 1989 en genomineerd voor de Booker Prize. Verteld wordt het verhaal van Robert Merival, een 17e eeuws Engelse arts. Hij wordt aangesteld als dierenarts voor de honden van koning Charles II en komt terecht in diens losbandig leven. Door een schijnhuwelijk met een van de minnaressen van zijn werkgever verkrijgt hij een landgoed met de bijbehorende status maar verliest dit later weer door dronkenschap en misverstand; hij heeft dan al de medische wereld verruild voor het kunstenaarschap. Hij komt terecht in een psychiatrisch ziekenhuis waar hij een oude studievriend ontmoet en neemt dan zijn oude beroep weer op zich.
Hij werkt in Londen waar hij tijdens de grote brand een vrouw redt hetgeen zijn eer en naam hersteld.

De film werd onder andere populair door de acteurs Robert Downey jr. en Hugh Grant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.