Boekverfilming van de Maand: Mei 2016

Still Alice (2014), gebaseerd op het boek Still Alice van Lisa Genova (2007, in het Nederlands uitgegeven onder de titel Ik mis mezelf), is een film van Richard Glatzer en Wash West met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen.

Still Alice (September Film) vertelt het aangrijpende verhaal over Alice, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, die de grip op haar leven kwijtraakt nadat de ziekte van Alzheimer bij haar is geconstateerd. Still Alice, geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland, werd bekroond met diverse prijzen. Hoofdrolspeelster Julianne Moore ontving o.a. een Oscar voor Beste Actrice, een Golden Globe, een BAFTA én een Screen Actors Guild Award.

Met een ruime meerderheid aan stemmen is Still Alice de winnaar van de Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van 2014.

 

 

Lisa Genova werd in 1970 geboren in Waltham, Massachusetts.  De auteur is tevens neurowetenschapper en bracht het boek in eerste instantie in eigen beheer uit. Gallery Books nam dit later over en bracht tevens haar drie volgende romans uit, te weten: Left Neglected, Love Anthony en Inside the O’Briens. Alle drie bestsellers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.