Boek van de Maand: Februari 2020

Anton Valens, Het compostcirculatieplan (Atlas Contact, 2016)

In ‘Het compostcirculatieplan‘ van Anton Valens krijgt schrijver en kunstenaar Peter Vervest, na de dood van zijn ‘literaire butler’ toegang tot een volkstuin. Hij heeft deze plek om af en toe naar toe te vluchten meer dan nodig; met zijn kunst en plek in de maatschappij wil het namelijk niet lukken. Tijdens zijn bezigheden in de volkstuin herinnert hij zich hoe de butler zijn meelezende adviseur was geworden. De twee bouwden in twee jaar een bloeiende vriendschap op, tot een ongeneeslijke ziekte Peters ideale lezer velde. Spitten, sjouwen, wroeten, zweten in zon, wind en regen – de klonten bagger en modder vliegen je tijdens het lezen in het gezicht en om de oren.

Anton Valens (Paterswolde, 1964) is een Nederlands kunstschilder en schrijver. Valens kreeg zijn schilderopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en Rijksacademie en was daarnaast werkzaam in de thuiszorg. In 2004 brak hij door als schrijver met Meester in de hygiëne (uitgeverij Augustus), gevolgd door onder meer Het boek Ont en vorig jaar, Chalet 152, bij uitgeverij Atlas Contact.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.