Boek van de Maand: Juli 2024

De Kronieken van Narnia, C.S. Lewis

vertaald uit het Engels

Clive Staples Lewis was reeds vanaf zijn kindertijd gefascineerd door sprookjes, oud e legendes en mythologische vertellingen. Op zijn 16e creëerde hij reeds een faun die zich met een paraplu en een pakketje onder zijn arm verplaatste in een met sneeuw overdekt bos. Jaren later, toen Lewis al professor in Cambridge was en bevriend met Tolkien, kreeg de faun gezelschap van een witte heks en een overweldigende leeuw. Hun verhaal werd de Leeuw, de Heks en de Kleerkast, een boek dat een everseller werd all over the world (en inmiddels ook zeer succesvol is verfilmd door Walt Disney/Walden Media). Zes andere delen volgden en vonden een apotheose in Het laatste gevecht. Miljoenen exemplaren zijn reeds wereldwijd verkocht van de Kronieken van Narnia. Ze blijken nog altijd die grote verbeeldingskracht te hebben die velen aanspreekt. Ontdek nu zelf de wereld die Narnia heet.

In 1950 verscheen The Lion, the Witch and the Wardrobe, het (naar chronologie) tweede deel van de zeven De Kronieken van Narnia die hij als eerste had geschreven. Deze kinderboeken zijn waarschijnlijk de meest verkochte, meest gelezen en meest vertaalde boeken van C.S. Lewis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.