Boekverfilming van de Maand: Maart 2016

A single man is het Amerikaanse regiedebuut van de succesvolle modeontwerper Tom Ford uit 2009 en een verfilming van het gelijknamige boek van Christopher Isherwood.

Het boek speelt in 1962 en gaat over het verlies van een geliefde. Na de dood van zijn partner wordt een Britse professor verteerd door verdriet. Hij trekt zich terug in het verleden, ondervindt opnieuw de problemen die zijn relatie met iemand van hetzelfde geslacht veroorzaakte en wil alleen maar niet meer leven.
De enige waarmee hij contact heeft is een dierbare vriendin die eigenlijk alleen maar bezig is met het ouder worden en het verwelken van haar schoonheid. Een jonge student leidt even af.
De film omvat slechts een dag uit het leven van George Falconer, zijn laatste dag.

De hoofdrol wordt vertolkt door Colin Firth, die genomineerd werd voor een Oscar en een Golden Globe.

A single man stond als boek in de top 100 van de beste romans. Christopher Isherwood zei in 1939: “I am a camera with its shutter open, quite passive, recording, not thinking… Some day all this will have to be developed, carefully printed, fixed.”
A single man werd opgedragen aan Gore Vidal en was in eerste instantie slechts het scenario voor een film. De eerste editie telde maar 186 pagina’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.