Boek van de Maand: Juni 2021

Life after life, Kate Atkinson
vertaald door Inge Kok, tot Leven na Leven, Atlas Contact, 2013

Stel dat er niet alleen tweede kansen waren, maar derde kansen, vierde kansen, een oneindige hoeveelheid kansen om je leven te herhalen – totdat je het eindelijk goed deed.
Zou je dat wel willen? 

In een koude, besneeuwde nacht in 1910 komt bankiersdochtertje Ursula Todd ter wereld in een lommerrijke buitenwijk van Londen – dood.
In diezelfde koude, besneeuwde nacht komt Ursula Todd ter wereld, schreeuwt lang en hard, en begint aan een leven dat, om het zachtjes uit te drukken, heel ongewoon zal blijken. Want terwijl ze groeit, gaat ze ook dood, herhaaldelijk, op verschillende manieren. Tegelijkertijd nadert de tweede grote oorlog van de eeuw.
Kan Ursula, gezegend door een schijnbaar oneindige hoeveelheid levens, de wereld redden van de onvermijdelijke neergang? En als ze dat kan – zal ze het ook doen?

 

Kate Atkinson won de Whitbread Award voor haar eerste roman, Achter de schermen.
Leven na Leven was genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction 2013. Een van de figuren uit deze roman werd de hoofdpersoon uit haar volgend boek A God In Ruins, (Gevallen God), 2015. Beide boeken wonnen de Costa Novel Award.

Kate Atkinson (York, 1951) MBE is een Engelse schrijfster van romans, toneelstukken en korte verhalen. Ze staat bekend om het creëren van de Jackson Brodie-serie detectiveromans, die is aangepast in de BBC One-serie Case Histories.

 

 

‘Haar meest ambitieuze en aangrijpende werk tot nu toe.’ The Guardian

‘Een onverschrokken, ambitieus boek dat ons besef van de tijd, het lot en de vrije wil onderuithaalt.’ The New York Times

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.