Het voorleesproject

Het voorleesproject:
We willen ook graag bij u langskomen. Misschien zijn er bewoners in uw instelling, bezoekers van uw vereniging, leden in uw bestand die van gedichten houden maar ze zelf niet meer (kunnen) lezen, een lievelingsboek kennen dat ze nooit meer ter hand (kunnen) nemen, de krant missen, uitleg willen over een bepaalde tekst of graag willen praten naar aanleiding van een bepaald citaat, een artikel in een blad, een herinnering aan een vers. Alleen luisteren is ook voldoende, alleen praten mag ook!
In taal schuilt een bijzondere kracht en woorden kunnen uitermate troostend zijn, met taal bereiken wij elkaar.
Wij komen graag voordragen of voorlezen. Wij denken aan één-op-één contact maar kleine groepjes of een middag op grotere schaal kan ook. Natuurlijk willen wij ook uw suggesties horen. We doen dit vrijwillig en serieus en op regelmatige basis.
Dichters die willen helpen moeten hun keel schrapen!

(reisplannen en project in juni geintroduceerd bij dichterscollectieven, scholen, instellingen, wijkorganen in onze gemeente en nog heel veel anderen; de Stichting Niko is de enige die reageert!)

In oktober zijn we met het voorleesproject van start gegaan in verzorgingshuis de Kooimeer in Alkmaar, eerst op proef en daarna vanaf 24/10 wekelijks op de dinsdagmiddag 14.30-15.30 uur. Onze groep telt een 18 hoogbejaarden, waarvan 15 vrouwen en 3 mannen. Het is een plezier om dit te doen! Dichters die zich aanmeldden vroegen ‘maar begrijpen ze dan je werk?’ maar het gaat niet om eigen werk, we lezen van Annie MG Schmidt, Toon Tellegen, Wil Bijlsma tot…….!